Hej världen =)

I och med att detta är officiellt mitt första inlägg tänkte jag ge er en kort presentation vem jag är och vad min blogg kommer handla om. Mitt namn är Katja, jag är en kick-ass mamma och miljökämpe. Mitt liv kretsar runt mina barn och mina passioner, självklart får min man lite kärlek där på hörnet 😉 Anledningen varför miljön är så viktig för mig är för mina barns skull. Jag vill göra allt jag kan för att försäkra mina barn och förhoppningsvis potentiella barnbarns framtid. Då mina barn är 3, 5 och snart 15 år kommer barnbarn dröja, men när det kommer till miljön är det viktigt att vara långsiktig. Vi kan inte ändra allt hemskt vi har gjort emot modernatur på en dag men det betyder inte heller att vi ska lägga oss ner och bara acceptera att allt är förlorat. I min familj är vi alla vegetarianer och vi odlar mycket av våra grönsaker själva. Våra tre barn tycker det är jätte kul att pyssla i grönsakslandet och det är något vi gör tillsammans som en familj. Om det är något som vi inte kan gro själva införskaffar vi det ifrån lokala ekologiska jordbrukare som finns runt om i området. Vi har dessutom ett helt lass djur hemma, som snarare är mer som familjemedlemmar. Vi har fem får, fyra höns och en ko, som alla lever lyckliga liv och har viktiga roller.

Om bara några få veckor fyller vår äldsta 15 år, va tiden går för fort! Det enda på hans önskelista är en moped. Jag kommer själv väl ihåg vilken fantastisk frihet det var att ha en moped som tonåring. Mopeden var en övergång ifrån barn till vuxen, eller ja nästan vuxen i alla fall. Självklart skall han få sin vilja igenom då han är så duktig som han är, han hjälper alltid till utan att klaga oavsett om det är med trädgården, djuren eller minstingarna. Men som den överoroliga morsa som jag är vill jag inte ha honom ute på vägarna på en Eu-moped. Så vi gav oss ut på Google i hoppet om något som inte skulle hålla mig vaken om nätterna och där hittade vi en Lifebike elcykel och tur nog älskade grabben den vi hittade åt honom. Så nu är den beställd och kommer komma fram precis innan hans födelsedag. Så nu är planeringen inför hans stora kalas i full blom.

Blir en spännande fest!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *