Hej bloggen,

Nu är jag tillbaka utvilad och redo att informera. Vill börja med att säga att Hans födelsedagspresent var en riktig succé. Både han och dom andra barnen blev storm förtjusta i elcykeln och den har redan använts flitigt. Hans har både tagit den till skolan och åkt och handlat med den, självklart har minstingarna också fått prova.

Men nu på tal om något helt annat. Våren har kommit med stormsteg och med våren kom värmen, vilket har varit otroligt skönt efter den långa ovanligt snöiga vintern. Men alla delar inte min åsikt om sommaren, en av dom är våran väldigt gamla hund Björn. Han avskyr värmen och helst hade han gått i ide under sommarhalvåret nergrävd i ett hål i marken. Men hundar måste äta, så han som vi andra får helt enkelt anpassa oss till värmen. Dock har jag hittat en riktigt bra lösningen som en nära vän rekommenderade, ett silvertäcke till hundar. På så sätt reflekterar solstrålarna bort ifrån honom och han kan hålla sig sval när solen är som värst. Den här uppfinningen har verkligen hjälpt oss jätte mycket på somrarna, särskilt då Björn alltid vill vara runt oss och vi spenderar största delen av sommardagarna utomhus i grönsakslandet. Hemsidan där jag hittade silverfilten hittade jag också en massa andra hundtillbehör bland annat något som jag aldrig tidigare hört talas om, en så kallad nosework. Jag är rätt van hundmänniska med tanke på att Björn är 12 år och självklart har vi tränat spårning med honom många gånger men ändå va nose work något helt okänt för mig. Efter lite research så fick jag reda på att detta är ett verktyg som man använder för att träna spårning med hundar. Som ni säkert redan känner till så är hundens främsta sinne är just lukten och med dessa små stålförpackningar kan man träna just luktsinnet. Vilken chock det va när vi fick hem paketet på posten. Så fort vi öppnade lådan var det som att Björn förvandlades till en ung hund igen, va svansen viftade! Har nog aldrig sett honom så exalterad förut. Så nu har hela familjen flera gångar varit ute och tränat med vår lilla Björn och vilken stimulans det är för honom. Efter en timme av spårning så sover han i flera dagar och vi får nästan lyfta ut honom för att rasta honom. Så det var dagens tips ifrån er egna hippie morsa 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *