Glad sommar mina kära följare!

Sommaren och grönsakslandet är redan i full blom trots att det fortfarande är maj. Självklart är sommaren min favoriten säsong, det är så roligt att få användning av mina gröna fingrar igen och så kul för barnen att kunna leka utomhus. Så långe det inte regnar så spenderar jag nästan hela dagarna utomhus i landet under sommar månaderna. Då jag och min familj försöker att leva av det som modernatur har att erbjuda blir det väldigt mycket matlagning efter vad som är moget. Just nu bakar vi rabarberpajer för fulla muggar då baksidan av huset ser ut som en ren djungel av alla stora rabarber blad. Vi försöker att redan nu frysar ner så mycket mat vi kan för att få mer variation inför vintern.

Frysboxarna gapar rätt tomma efter den långa kalla vintern, så det är ett stort projekt att fylla dom på nytt. Vi hittar självklart på roliga saker under sommaren också, det är inte bara en massa hårt arbete. Jag och min man har bland annat en sidohobby, vilket är att göra vin . Vi har gjort det i ett par år i rad nu och efter ett par misslyckanden i början har vi faktiskt blivit riktiga duktiga på att smaksätta och tillverka vårat egna vin. Vi smaksätter även vinet efter säsongens frukter och bär vilket alltid är lika spännande. Vårat vin har blivit så populärt ut i bygden att vi ofta får besök av våra grannar som mer än gärna byter varor för ett par liter vin. Efter en lång och svettig arbetsdag ute i landet brukar hela familjen ta en tur till en närliggande sjö på kvällskvisten för ett kvällsdopp. Ibland tar vi till och med oss tvål, shampoo och balsam till insjön för att tvätta av oss dagens mödor. För mina miljömedvetna följare, ni behöver inte oroa er jag har noggrant valt produkterna ifrån en ekologisk och miljövänlig serie. 😉 Jag vill inte utsätta min familj för kemikalier som nu finns i nästan allt som vi köper. Jag provade ett tag att till och med skapa mina egna produkter så som tvål och mjukgörande krämer men det tiden räckte inte riktigt till. Men tur nog så rekommenderade en vän till mig som är minst lika miljömedveten som jag en Eco serie av skönhetsprodukter som jag blev helt såld på och har troget använt sedan dess.

Jag antar att det va allt jag hade för den här gången. Hörs snart mina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *