Hej mina kära.

Det har hänt mycket sedan mitt förra inlägg. När man har sin egna gård och trädgård är sommaren ingen semestertid utan snarare när vi i familjen arbetar som hårdast.

För ett par veckor sedan så hörde en dam av sig till mig. Det var en Dansk dam som hörde av sig för att fråga om vi sålde fröer, då hon så gärna skulle vilja försöka plantera svenska bär och blommor i sin trädgård. Hon berättade att när hon växter upp spenderade hon mycket tid på den svenska kusten och att hon alltid har saknat hur det luktade och alla smakerna av bären och frukterna som växte där. Jag blev så rörd av hennes detaljerade historia att jag självklart gick med på att skicka henne några fröer ifrån vårat land. En månad efter att jag hade skickat fröerna till henne hörde hon av sig för att berätta att det växte så att det knakade hemma hos henne och att många av hennes grannar hade kommenterat hur vackert det var. Hon sa även att hennes väninna gärna också skulle vilja ha några fröer, självklart för en bra summa och porto.

Detta blev en regelbunden företeelse att Edith som hon heter hör av sig och beställer fler fröer ifrån oss åt sig själv eller hennes bekanta. Det va hon som föreslog iden att jag kanske skulle skulle skapa en hemsida så kunde alla hennes vänner och grannar lägga beställningar utan att hon behövde ringa mig. Den iden satte sina egna frön i mitt huvud måste jag säga. Jag började undersöka hur mycket det skulle kosta för att skapa en hemsida eller om jag kanske själv skulle kunna skapa den. Jag hittade på en Facebook grupp för företagare, en prisvärd nyexaminerad webbdesigner som kunde hjälpa mig för en billig peng. Allt jag behövde göra var att ta foton av det som skulle säljas och skriva kontent. Dock efter lite mer undersökning så upptäckte jag att det kunde finnas regleringar i vägen som kunde sätta käppar i hjulet för vårat nya företag. Jag bestämde mig därför att jag skulle anställa en expert inom internationell försäljning som kunde hjälpa till med strategisk rådgivning. På Facebook tråden kom jag i kontakt med någon som använt en export konsult som han rekommenderade: sivergrowth.se. Dom skulle kunna hjälpa mig med alla förberedningar innan vi lanserade hemsidan och började med  exportförsäljning utomlands för att se till att allt gick rätt till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *