Hej på er alla fina!

Visst är det lustigt hur olika människor kan bli trots att man har liknande bakgrund och är uppväxta tillsammans? Igår kväll när jag var i affären för att fylla på förråden här hemma så sprang jag på en gammal klass kompis som jag inte träffat på åratal. Vi var väldigt nära vänner fram tills att vi började gymnasiet, då flyttade hon 30 mil bort och vi tappade kontakten. Jag minns att vi hade så otroligt roligt ihop! Lekte med dockor, pysslade ihop egna sällskapsspel och cyklade till badplatsen om somrarna. Vi hade mysiga övernattningar där vi busringde till snygga killar och dansade till senaste kassettbandet med musik.

Efter gymnasiet hörde jag att hon flyttade till Stockholm för att satsa på karriären och blev till slut mäklare. Hon ska tydligen vara en av dom bästa sägs det. I alla fall! Vi sprang på varandra inne i mataffären igår kväll och hon berättade att hon är här för att hälsa på sina föräldrar. Hennes pappa har visst varit dålig ett tag så hon ska stanna här över hela julen. Mannen och barnen kommer på också, fast på fredag.

Hon var väldigt solbränd och jag kunde ana att hon nyss varit utomlands så jag var tvungen att fråga om så var fallet. Jag hade rätt! Familjen hade kommit hem från Las Vegas i förra veckan och hon berättade utförligt hur underbart det hade varit och hur utvilad hon kände sig nu inför julen. Dom hade gjort resan tillsammans med hennes bror och hans familj. Hon berättade att maten hade varit magisk, att dom hade testat alla casino och att vattnet var så där härlig turkost som man tänker sig utomlands.

Med tanke på hur dåligt flygresor är för miljön så kunde jag inte låta bli att fråga om dom reser mycket och hon lättade inte ens på ögonbrynen när hon sa att det blir väl ca 15 flygresor per år. Både hon och mannen reser mycket i jobbet och däremellan behöver dom vila upp sig och det gör dom på semestrar utomlands. Det kröp i hela mig när hon berättade detta och jag ville verkligen dumförklara henne. Jag försökte att hålla masken och kontrade med: då gör ni väl andra saker för att vara snälla mot miljön antar jag? Det syntes att hon inte förstod vad jag menade. Tänk att vi var så otroligt lika och samspelta när vi var små och nu lever vi två helt olika liv.

 

Jag var bara tvungen att skriva av mig lite. Hoppas ni förstår min frustration!
Hur ska man tackla människor som min fd vän?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *