Godmorgon alla glada! Idag var hippiemamman uppe med tuppen för att promenera med barnen till förskolan. Det är ju så fantastiskt fint väder ute och lite snö så då får man passa på. Barnen är så glada över att det är lite snö och försöker göra snöbollar av det dom klarar av att samla ihop med sina klumpiga tumvantar på. En härlig syn som värmer i hjärtat!

Jag och mannen har börjat planera så smått inför 2019 och främst när det kommer till ekonomiska beslut. Vår syn är att om man planerar i tid så har man möjlighet att ta så bra beslut som möjligt – både ekonomiskt och klimatsmart. En utav grejerna som står på att göra-listan för nästa år är att byta tak på vår altan. I dagsläget är det plasttak till altan och det vill vi såklart byta ut. Målet är att använda så miljövänliga material som möjligt till vårt hem. Vi har diskuterat allt ifrån paneltak med tjärpapp till gröntak där mossa och gräs får växa fritt. Det sistnämnda alternativet känns ju givetvis bäst för vår naturnära anda.

Förhoppningsvis hinner vi med och har ekonomi till två projekt nästa år och det som står i tur efter altan taket är ett hönshus och en höns gård. Barnen har länge pratat om att dom vill ha höns och vi vuxna tycker att det är ett steg i rätt riktning för att bli självförsörjande. Dessutom är det ju otroligt charmigt att kunna kila ut i trätofflorna till hönshuset för att hämta morgonäggen. Jag älskar verkligen livet på landet och närheten till naturen! Från både vårt vardagsrum och vårt kök har vi utsikt över åkrarna och den angränsande skogen, härifrån kan vi se både älgar, rådjur och rävar. När fåglarna flyger söder ut får vi alltid besök av ett flock tranor som mellanlandar här utanför. En gång hade vi till och med turen att se ett lodjur, det trodde jag aldrig att jag skulle få göra i mitt liv.

På barnens rum har vi plancher med både djur- och växtarter så att dom på ett lätt och roligt sätt kan lära sig mer än det som är standard i skolan. När man dessutom har mycket djur och växter utanför dörren så är det alltid roligt att springa in och titta på planscherna och se om dom kan lista ut vad det var vi precis såg. Livet på landet hörrni, det är magiskt!

Ibland känns det faktiskt som att jag är född i fel tidsepok, att jag borde levt på 30 eller 40-talet istället. Har ni någon gång känt så?

Ha en fin dag och var extra snälla mot naturen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *