Hejsan! 

Äntligen har vi börjat repa oss från förkylningarna vi hade sist jag skrev här på bloggen. Och tur är väl det nu när det snart är sportlov för Hans och Linus. Vi har ju underbart vinterväder i år – baksidan av klimatförändringarna att det kommer bli mer extrema väder. Men i stunden för vår lilla familj är det en glädje med all snö, killarna är ute dagligen och gör snögubbar, åker pulka och skridskor.

Hjalmert och jag har tagit ledigt nästa vecka för att kunna ha kvalitetstid allihopa, vi ska låna några vänners stuga i Dalarna en vecka, kör bil upp. Är lite kluven, å ena sidan ska man ju undvika resor och andra människor nu i coronatider, å andra sidan vill vi ju ge killarna roliga upplevelser och minnen. Dessutom skulle de klättra på väggarna här hemma om vi inte åkte någonstans över lovet.  Så efter lite bollande och funderingar kom vi fram till att åka ändå, men gör det så isolerat vi kan, därav bilen istället för tåget fast tåget hade varit miljövänligare. Vi ska packa med oss allt vi kan tänkas behöva för en hel vecka så vi inte behöver gå in i affärer där uppe sen. Blir myyyycket mat och såklart även handsprit, jag har beställt LifeClean Disinfectant som verkar väldigt bra. 

Har även beställt nya underställ i merinoull till pojkarna, de växer ju så himla fort så förra årets kläder är redan för små. Vännerna vi ska hyra stugan av är så bussiga, de låter oss låna både overaller och skidor som de har i stugan – deras töser är i samma åldrar som sönerna. Hoppas det inte blir gnäll över eventuella “tjejfärger”… men det tror jag inte, vi har ju varit noga med att inte köna barnen i onödan, till exempel mer “neutrala” färger på kläderna som grönt, brunt, gult… Vilket ju underlättar också för Hjalmert när han hjälper till med tvätten eftarom han är färgblind.

Videochattade med en gammal kompis häromdagen. Han har hunnit få en liten ettåring sen vi sist hördes för två årseden och berättade lite lustigt om hur han som färgblind först inte fattade varför folk inte kunde se att det är en flicka de har – eftersom de alltid bara klär henne i grönt. Var tydligen många som blev sura när de gissade fel kön på bebisen, så tokigt det kan bli.

Jaja, dags att tvätta och packa inför resan.

Hörs! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *