Hej alla läsare! 

Redan dags för nästa semester, jisses vad tiden försvann. Men det har varit en bra vår, killarna har klarat sig undan sjukdomar och dessutom verkar den äldste äntligen trivas bättre i skolan nu. 

Vi har haft en hel del möten med skolan och några av de andra föräldrarna då det ett tag var en tråkig attityd i gruppen så en del av barnen blev mobbade. Sonen var inte den råkade värst ut men det var tufft för honom oavsett, barn kan vara så råa mot varandra även om de kanske inte gör det medvetet. Viktigt att vi vuxna träder in och visar vad som är okej beteende och vad som inte är okej. Tror grundproblemet var att den allmänna oron som finns överallt i samhället har påverkat barnen men de har inte riktigt vetat hur de skulle hantera det. Och istället rinner det över och blir tjafs och spydigheter gentemot varandra. De är ju unga och ett och ett halvt år med corona är ju lång tid i deras värld. Visst, vi vuxna tycker också att pandemin är utdragen, men minns ju tydligt hur det var innan corona och har liksom ett större helhetsperspektiv än vad barnen har oftast. 

Det kändes som vi lyckades vända den negativa skutan tillsammans, så det var riktigt trevlig stämning under skolavslutningen, så skönt för oss alla. Särskilt för barnen som då kan njuta av domarlovet utan att ha en klump i magen inför att träffa skolkamraterna igen på hösten. Vi anordnade en gemensam picknick som avslutning med grillad korv och brännboll, blev riktigt lyckat må jag säga.

Så nu kan vi fokusera på semestern och den stundande midsommaren. Vi har bokat tåget till Kolmården hela familjen, nu när det är corona får man oftast en tågkupé för sig själva, så det hoppas vi på. Hjalmert och jag funderade på om vi skulle bilen igen som vi gjorde i vintras, kollade upp olika alternativ och vad som är det miljövänligaste sättet. Vi fick till och med erbjudande från Hjalmerts bror om att låna hans lastbil mot att vi fixade nya vinterdäck lastbil! Det var lite lockande faktiskt, Hjalmert har körkort för lastbilar också. Det hade ju onekligen varit en annorlunda resa! Men man får bara plats tre där fram och tåget är ända ett bättre alternativ, så vi tackade nej till slut. 

Åker i övermorgon, ska bli kul. Ta hand om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *