Välkomna tillbaka kära läsare! Hoppas att allt är bra med er!

Idag är jag lite upprörd. Jag har nämligen fått reda på att mattillverkaren Findus har kött från Brasilien i sin oxpytt. Hur är det ens möjligt?! Är det något miljödebatten har bidragit med de senaste åren så är det väl ändå att människor har blivit medvetna om att man åtminstone ska köpa svenskt kött. Så att ett stort och välkänt företag som detta ändå envisas med att importera kött är väl ändå helt upp åt väggarna… Fy så arg jag blir!!

Något som däremot gör mig glad och känner lite hopp inför framtiden är att vi ska Flytta elavtal på grund av att vi ska installera solceller på taket. Inte nog med det så kommer vi även att montera ett eget litet vindkraftverk på taket. För att kunna spara den energin som detta kommer generera så var vi helt enkelt tvungna att byta elbolag. 

Om ni är hem och inredningsintresserade så kanske ni har sett programmet Husdrömmar? För någon säsong sedan så var det med ett par som installerade ju ett litet vindkraftverk på sitt hus och detta har verkligen inspirerat oss! Det känns fint att vi lär oss nya grejer och att vi gör framsteg mot drömmen att bli helt självförsörjande. 

Något annat som jag har blivit lite sugen på är att hålla i kurser. Kurser där man får lära sig att odla och skapa sin egen mat, där man får lära sig räkna ut sina klimatavtryck och vad man kan göra för att minska dessa. Kanske en hybrid mellan kurs och workshop. Någon inspirerande föreläsare som hjälper till att öka medvetenheten kring miljön och efter det lite övningar som konkretiserar det man fått lära sig. Tror ni folk hade nappat på detta? 

Min upplevelse är att folk lätt stoppar huvudet i sanden och blundar för det som händer med vår planet och miljön, så jag tror att vi behöver öka informationsflödet kring detta! Låt mig veta vad ni tycker och tänker, så hörs vi snart igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *