Hej alla glada gröna själar!

Något som jag har funderat på mycket det senaste är företags miljötänk och avtryck på vår planet. Mycket har snurrat i huvudet sedan mitt förra inlägg där jag nämnde Findus. Jag tror att det i mångt och mycket handlar om företagskultur och vision, men framför allt kunskap hos ledare och chefer. Skulle fler företag använda sig av agil projektledning så tror jag att företagsvärlden hade sett lite annorlunda ut. Det finns många människor som är pålästa och vill göra vad dom kan för miljön, men företagets struktur och policys sätter stopp för genomförandet. Dessutom tror jag att många är rädda för att ifrågasätta sina chefer och ledare. 

Vad har ni för tankar kring detta? Och hur ser det ut på era arbetsplatser? Följer ni några ISO-standards till exempel? 

För ett tag sedan så läste jag om en kvinna som lever på 35 000 kr / år. Är inte det fascinerande? Hon har i princip inga hushållssopor för hon förbrukar allt på ett eller annat sätt, hon köper sällan nya kläder och behöver hon det eller nya prylar så går hon på loppis. Hon odlar det mesta hon kan själv, har ett energisnålt boende, behöver ingen bil osv. Detta tycker jag var otroligt inspirerande! 

Vi har funderat ett tag på att göra oss av med bilen. Både för kostnaderna, men framför allt för miljöpåverkan. Det hade känts skönt i magen att inte äga ett fordon, utan att transportera oss med cykel istället. I de fall man skulle behöva en bil så har vi både familj och vänner vi kan fråga om hjälp. Jag tror att vi ska köra en testperiod åtminstone, för att se om det faktiskt är görbart i praktiken utan att det påverkar oss allt för mycket.

Nu ska jag ta en sväng ut i trädgården för att rensa i landen och plocka några buketter att ta in. Har fortfarande landen fulla med både dahlior, rosenkära och luktärt. Alldeles underbart!

Önskar er en fin söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *